VÅRE LÆRERE OG PEDAGOGER

 

 

 

 

Vladimir Bouchler

Vladimir Bouchler
Professor 
Undervisningsansvarlig for skuespillerfaget ved Musikkteaterhøyskolen.

Utdannet ved The Ostrovsky Theatre School og The Moscow Shukin Theatre School. Siden den gang har han jobbet som regissør og vært gjesteprofessor ved en rekke universiteter og høyskoler i flere land.
Se fullstendig biografi.

 

 

Førstelektor, Johanne Karen HagenJohanne Karen Hagen
Førstelektor
Undervisningsansvarlig for sang og musikkfagene ved Musikkteaterhøyskolen.

Utdannet ved Universitetet i Oslo med hovedfag i musikkvitenskap, utøvende eksamen i sang, pedagogisk teori og fagdidaktikk ved Barratt Dues Musikkinstitutt og Bergen Musikkonservatorium. Johanne er også utøvende sanger og er bl.a. fast medlem av kabaretgruppen «Stilett».

 

 

Førstelektor Richard LesseyRichard Lessey
Førstelektor
Undervisningsansvarlig for dansefagene ved Musikkteaterhøyskolen.

Utdannet ved Merseyside Dance and Drama Centre i Liverpool, UK, med hovedfag i Performing Art and Dance Education, Alvin Ailey American Dance Centre, London Academy of Music and Dramatic Arts (Associate ALAM) og Guildhall School of Music and Drama (LGSMD Acting). Som utøvende danser og musikalartist har Richard vært med i en rekk oppsetninger nasjonalt og internasjonalt. 

 

 

Hildegunn PettersenHILDEGUNN PETTERSEN
FØRSTELEKTOR

Utdannet ved Griegakademiet i Bergen og Statens Operahøgskole i Oslo. Siden har hun jobbet som frilans sanger/ sangpedagog/produsent med base i Oslo. Hun har bl.a. vært tilknyttet Rikskonsertene i 17 år med ulike forestillinger på turne i hele Norge. I tillegg har hun medvirket i ulike operaprosjekter, kirkekonserter m.m. Hun har også bl.a. vært initiativtager/produsent til en nyskrevet opera av Henning Sommerro som ble fremført i Nordnorge sommeren 2012.

 

 

REIDUN SÆTHER
FØRSTELEKTOR

Utdannet musikalartist ved Teaterhøyskolen i Gøteborg, og Complete Vocal Institute i København.  I tillegg til å undervise jobber Reidun som utøvende sanger/artist, og har hatt store roller ved fler av de største musikalscenene i Norge og Sverige. 
Reidun fikk tildelt "Musikkteaterprisen 2012" på Wallmans 21. januar 2013. Besøk Reiduns hjemmeside.

 

 

Marit A. Andreassen

MARIT ADELEIDE ANDREASSEN
FAGLÆRER SKUESPILL

Marit har siden 2000 vært ansatt ved Nationaltheatret og har der medvirket i blant annet Jeppe på bjergetPeer Gynt og Pippi Langstrømpe. Hun hadde også hovedrollen i «Hedda Gabler» på Nationaltheatret.

 

 

 

HENRIK AMUNDSEN
assisterende rektor

Utdannet ved The Russian University of Theatre Arts (GITIS).
Har jobbet som regiassistent ved Oslo Nye Teater, hatt regi og skrevet manus for flere forestillinger bl.a. knyttet til Den kulturelle skolesekkenRiksteateretNorsk teknisk museum og NRK

 

 

produksjon- og administrasjonsfag

Faget undervises av forskjellige eksterne og interne lærere.

 


MARIA ROSANNA WENNERSTEN
STEMMEBRUK OG SANGLÆRER

Utdannet faglærer i musikk, med fordypning klassisk sang ved Universitetet i Agder. Mastergrad i logopedi, institutt for spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo. 

 

 

Signe Alexandra DomogallaSigne Alexandra Domogalla
FØRSTElektor

Er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, bachelor i dans og pedagogikk med klassisk hovedfag og master i koreografi. I tillegg til å undervise jobber Signe som utøvende danser(jazz og samtidsdans) og musikalartist. Hun driver også sitt eget kompani, Domogalladance og fringefestivalen Franje Art Festival i Arendal.

 

 

Caroline M. H. Skjørshammer
FAGLÆRER KLASSISK BALLETT og jazzdans

Er utdannet ved Den Norske Operas ballettskole, Carmen Roche og Conservatory of Performing Arts Point Park University (USA). Hun er også utdannet innen psykologi fra UiO. Caroline jobber både utøvende og skapende og er bla tilknyttet Kompani UT, NAVAK Contemporary DANCE Company, "Ruth n´Walter" og "DiG" (Dansekunst i Grenland). Hun underviser ballett og jazz ved Musikkteaterhøyskolen og JUMP Dansestudio. Caroline er initiativtaker og arrangør av Dans/5.

 

 

 

 

Linda Stol StrigsveLINDA STOL STRIGVE
INTERNATIONAL KOORDINATOR

Utdannet ved Høgskolen i Sør-Trøndelag drama og teater grunnfag og musikk grunnfag. I tillegg har hun utdannet seg ved Bårdar Akademiet og Le Strassberg Theater Institutt i New York. Som utøvende har hun medvirket i musikaler både nasjonalt og internasjonalt.
Linda er grunnlegger av Musikkteaterforum som ble stiftet i samarbeid med MTHS i mai 2011.

 

 


Roy MelvoldROY MELVOLD

IT/WEB OG KVALITETSKOORDINATOR

Utdannet ved It-akademiet til Webmaster og studert Systemadministrasjon og Sosiale medier. 
Roy har hovedansvaret for teknisk drift av skolens It/web-systemer og utvikling av interne og eksterne løsninger for Musikkteaterhøyskolen. Han har også ansvaret for undervisning i web/markedsføring og rapporterer til rektor og kvalitetsutvalget. 

  

 

Janicke Barsnes-SimonsenJanicke Barsnes-Simonsen
Faglærer jazzdans

Utdannet ved Den Norske Balletthøyskole (2000-2003), med hovedfagene jazzdans, stepp og pedagogikk. Har jobbet som utøvende danser og koreografert for bl.a. MGP jr., Amigo, Fredspriskonserten, Olsenbanden jr., Putti-plutti-pott, Stian og High School Musical On Stage.  

 

 

Linn Mette GroengLinn Mette Groeng
Faglærer klassisk ballett

Utdannet ved Central School of Ballet, The Ailey School, Bårdar Akademiet og har i tillegg en bachelorgrad i pedagogikk fra Universitetet i Oslo. Har jobbet som utøvende danser og gjort prosjekter/oppsetninger i inn- og utland. 

 

 

 

Benedicte BrændenBenedicte Brænden
Produksjonskoordinator

Utdannet ved Stott Pilates, Axelsons Body Work School, Bårdar Akademiet og NTNU (dansevitenskap). Eier av Pilates- og velvære i tillegg til å være utøvende artist.
Besøk Benedictes hjemmeside. 

 

  

Kim PerssonKim Persson
Faglærer steppdans

Permisjon høsten 2014, Håkon Sigernes er vikar.

Utdannet ved Balettakademien i Göteborg. Ved siden av å undervise i stepp jobber Kim også som utøvende danser, og har bl.a. vært å se i Les Miserables, Miss Saigon, og La Cage Aux Folles. 

 

 

 

Ingrid StigeIngrid Stige
Sanglærer

Utdannet ved Norges Musikkhøgskole, musikkpedagogikk med sang hovedinstrument, ensembleledelse og en master i utøving med fordypningsemne. Er utøvende sanger, bl.a. i Det Norske Solistkor.

 

 

 


Mari KlingenMari Klingen
Sanglærer

Utdannet ved Universitetet i Agder hvor hun har en mastergrad i utøvende rytmisk vokal. I tillegg faglærerutdanning i musikk, dans, drama med hovedområde musikk også ved Universitetet i Agder. Som utøvende har Mari turnert for Rikskonsertene i to år med egenprodusert musikkteaterforestilling. Jobber som utøvende sanger i de fleste rytmiske sjangere.

 

 

Allister KindingstadAllister Kindingstad
Sanglærer

Utdannet sanger og sangpedagog ved Complete Vocal Institute i København. Som utøvende har han blant annet jobbet ved Den Norske Opera, Hålogaland teater og Folketeateret.
SIGRID ØVREÅS SVENDAL
FØRSTEAMANUENSIS historieFAG
MUSIKKTEATERHISTORIE

 

 

Roy Lie Jonassen
Førstelektor
Dans- og teaterhistorie

 

GURO VON GERMETEN
SANGLÆRER

 

ÅSE KRYSTAD
SANGLÆRER

 

 


Bjørge VerbaanBjørge Verbaan
Repetitør

Har jobbet som musikalsk leder på en rekke revy- og musikaloppsetninger i Norge og utlandet. Pianist for blant andre Stephen Brandt-Hansen, Complete Vocal Institute, Kultur & Ukultur, og har vært musiker i TV-produksjoner som «Fame Factory» og «Sangstjerner».

 

 


Carl Fredrik FalkenbergCarl Fredrik Falkenberg
Repetitør

Utdannet ved Universitetet i Oslo, hovedfag i musikk og grunnfag i pedagogikk. Har jobbet som musiker i 30 år.
De siste 15 årene har han bl.a. jobbet som pianist for Øystein Wiik.

 

 

 

Ellen Marie CarlsenEllen Marie Carlsen
REPETITØR

Ellen Marie er utdannet pianist fra Norges Musikkhøyskole med en Master i Akkompagnement. Hun har jobbet som akkompagnatør ved Nmh, Balletthøyskolen (Khio), Rikskonsert-prosjekter, klaverpedagog og spilt med flere av landets fremste artister og operasangere. Ved Parkteateret, Moss har hun vært kapellmester for over 20 store musikal-oppsetninger de siste årene og var senest repetitør på "Oliver" (Oslo Nye) og "Jeppe" (Chat Noir). Da Musikkteaterskolen satte opp "Legally Blond" tidligere i høst var hun musikalsk ansvarlig.

 

 


David ByerDavid Byer
Gjestelærer

Bak seg har David en lang karriere som danser og koreograf, bl.a. for Carte Blanche og Oslo Danse Ensemble. I tillegg har han undervist for Bolshoiakademiet i Moskva, Paris Dance Centre, Yvonne Gloube Dance Studio, Balettakademien i Gøteborg og KHIO.
Jobber til daglig som undervisningsansvarlig i dans ved Norges Dansehøyskole og er eier av Oslo Dance Seminar.

 

 

Robin FrancisRobin Francis
Gjestelærer

Robin Francis har over 20 års internasjonal erfaring med sceneproduksjoner i alle mulige sjangere. Han utdannet seg til musikalartist ved Arts Educational School i Londons West End, hvor han senere jobbet 10 år på scenen blant annet i musikaler som «42nd Street» og «Me and My Girl». Som kompaniansvarlig har Robin jobbet i Londons West End og på turne over hele Europa og Asia, med musikaler og teaterstykker.

 

 

Liv Eirin FrancisLiv Eirin Francis
Gjestelærer

Utdannet ved Stella Academy i Hamburg. Etter endt utdannelse jobbet hun et år ved Colosseum teater i Essen i den prisbelønnede musikalen “Elisabeth”. Siden den gang har Liv Eirin vært med i en rekke store oppsetninger både nasjonalt og internasjonalt.

 

 


Arlene WilkesArlene Wilkes
Gjestelærer

Har siden 1981 jobbet som profesjonell danser. Var i 1984 med å starte dansekompaniet Carte Blanche, hvor hun var danser frem til 1989. I Oslo Dance Ensemble var hun også danser fra starten i 1993 og frem til 2003. Arlene er tildelt flere priser for sitt virke blant annet kritikerprisen for dans i 1995/96, og “Heddaprisen” for fremragende sceneprestasjon i rollen som Velma Kelly i Oslo Nye Teaters oppsetning av “Chicago” i 2002.

 

 

CHARLOTTE ØVERLAND VÅSET
GJESTELÆRER 

Utdannet ved Statens Balletthøgskole (KHIO). Som utøvende har hun bl.a. vært danser i Oslo Danse Ensemble, "West Side Story", "Hair","Jungelboken", "My Fair Lady" og "Frendelaus". Hun ble i 2007 tildelt Rolf Gammlengprisen.